Foren

Vranjak / Trebava :: Foren :: Selo moje maleno... :: Vranjacki sportski klubovi

<< Vorheriger Thread | Nächster Thread >>
Vranjacki Fudbal-Nekad i sad
Moderatoren: sjox66, brijestovo, admin, mico, zlatko, Mitar, drazen
Autor Eintrag
mico
Sa Nov 21 2009, 02:57

Registriertes Mitglied #9
Einträge: 4
Kakav se fudbal danas igra u MZ?Poslednju utakmicu sam gledao u proljetnom dijelu 1988 godine.
Znam da je posle bilo dosta dobrih igraca,Nona,Novica,jedan od Stjepanovica,Dusko Gajic i mnogi drugi.
Evo mog idealnog tima do 1998 godine.
Golman Savo Stojanovic(rezerva Nedo Cvijanovic(Stankov)
Bekovi Ilija Jankovic(Chicin)i Zoran Stevanovic(Nedin)
Half linija Dusko Stojanovic(Sprzin),Brano Vidic(Svika),Milos Cvijanovic(Zivkov),
Desno krilo Vasilija Tomic(Stojanov),Marjan Jelic,Miro Savic(Sir),Novica Savic(Milkin) i na lijevom krilu Djokica Savic-Gels.
Mislim da bi ova ekipa,po kvalitetu fudbala danas,bila u samom vrhu prve lige RS.
Ko je po vasem misljenju najbolji fudbaler u istoriji sela.
Evo mog izbora.
1.Marjan Jelic
2.Savo Stojanovic
3.Gels
4.Novak Savic(Milkin)
5 Sir
6.Dusko Sprzin.
brijestovo
Sa Nov 21 2009, 05:58

Registriertes Mitglied #2
Einträge: 2
dobar si komsija, ja sam zadnju utakmicu u selu gledo u proljetnom dijelu `84...

svi su me ostavili,zena,drugovi,bio sam na dnu,jedini izlaz sam nasao u igli...
...sad heklam i bas mi je fino!
niko
Mo Nov 23 2009, 06:46

Registriertes Mitglied #26
Einträge: 0
Pozdrav za Micu!
Slazem se da su ovi igraci koje je Mico naveo bili dobri, ali isto tako moram reci, uz duzno postovanje prema njima, da je Mićo preterao, ta ekipa bi danas bila daleko od Prve lige RS. Mico je previse najvijacki, iz ljubavi prema Vranjaku ovo napisao ali to sigurno nije realno.
Danas mnogi stari ljudi, koji su pre igrali fudbal u Vranjaku ili bili zaljubljenici fudbala, smatraju da su oni bili najbolji i da je njihova tadasnja ekipa bila odlična, da bi danas ta ekipa harala ovim područjem itd... Htjeli oni priznati ili ne, danas se u globalu igra sasvim drugačiji, bolji fudbal. Mićo je uglavnom pohvalio samo preratne igrače ali je sigurno da je u Vranjaku bilo veoma dobrih igrača i posle rata i ima ih i dan danas, ali ne bih nikoga sad izdvajao.
O kvaliteti fudbala u selu najbolje pokazuju rezultati šta su Vranjački klubovi ostvarili u posle ratnom preiodu do danas a šta je ostvareno pre rata što se tiče fudbala u selu. Uporedite ta dva perioda pa zakljucite sami :)
Stojanovic
Di Nov 24 2009, 12:56

Registriertes Mitglied #25
Da i ja malo prokomentarisem na ovu temu.
Po mom misljenju kvalitet fudbala sad u poredjenju sa prijeratnim,iskreno mislim da nema smisla,naravno da je kvalitet prije rata bio na daleko visem nivou,sad je to samo novac u pitanju i nista vise,poredim tzv Premier ligu BIH,htjeo to neko priznati ili ne ali ona je po mom misljenju u rangu u kojem je bio nekad FK Vranjak 80-ih godina i kasnije.A svi znamo kako ti klubovi sad rade,dovedu tzv pojacanja iz Srbije ili Hrvatske na njima pojedinci zarade po par hiljada maraka i to je to,a sto su oni dosta losiji nego mladi igraci iz sopstvenog pogona to nikom nije vazno.
FK Modrica tj njeni juniori su bili vise puta prvaci drzave, poslije nijedan taj igrac ne da nije igrao nego vise nije bio u klubu,kako ce oni njemu da naprave ugovor vrijedan par hiljada maraka,kad nemogu uzeti sebi novac od ugovora.
Izuzetak je Klinton,a da mu nije otac par puta prodrmao nekog u klubu i on ne bih igrao nikad
Molim nekog ako zna da mi napise ime i prezime jednog igraca koji igra za modricu a da je rodjeni modricanin,mozda sam malo skrenuo sa teme al nek se zna!
Lopta je okrugla al kod nas sve vise lici na kocku ili trougao
mico
Mi Nov 25 2009, 02:31

Registriertes Mitglied #9
Einträge: 4
Ja zaista ne poznajem sadasnje (ne)prilike u fudbalu,kako u Vranjaku,tako i sire,ukljucujuci i BiH premier ligu.Zahvaljujuci Sinisi Ubiparipovicu bivsem igracu FK Modrice,poznajem poprilicno klupsku politiku u "uljarima".Sinisa je sa roditeljima izbjegao iz Zenice,njegovi jos uvijek zive dole u Modrici,baka mu je porijeklom iz Podnovlja,dok on i mladji brat igraju u USA.Sinisa igra za New York Red Bul,standardan je,igra polutku,igrom i stilom podsjeca na Odovica iz Zelje.
On mi je dosta pricao o njegovom klupskom igracu iz Modrickog podmlatka, Damjanovicu, koji sada uspjesno zaradjuje fudbalski hljeb ,mislim u Rusiji,ili nekoj od bivsih zemalja,bivseg SSSR-a.
Licno mislim da je Premijer liga puna namjestanja.Citam prije par dana FK Modrica Maxima vodila u Travniku 5:2 negdje 20-ak minuta do kraja i izgube 6:5???Ne treba biti veliki poznavalac fudbala pa da se dodje do zakljucka da je u pitanju namjestaljka-da li zbog kladionica,ili zbog nekih drugih razloga,to je druga prica.
Savezna liga prije rata je bila jedna od naj jacih u Evropi,sigurno u rangu italijanske,nasi klubovi su postizali zapazene rezultate.
A sada,mizerija,namjestanje rezultata,fudbal je sada prljav posao.
niko
Mi Nov 25 2009, 08:37

Registriertes Mitglied #26
Da, danas je prisutno dosta namještanja utakmica u BIH i sve se vrti oko novca kao i svugdje, samo što je kod nas očigledno.
Ali se ne slažem sa Stojanovićem da je Vranjak iz 80 u rangu današnjih premijerligaša BiH (Borca, Širokog, Modriče, Sarajeva....) :)
Stojanovic
Do Nov 26 2009, 12:27

Registriertes Mitglied #25
ja sam mislio Niko,da su ti ljudi imali iste uslove kao ovi sad,da spavaju i da trce,a ne da citav dan tovare rucno sljunak,pa da idu na utakmicu,100% sam ubijedjen da bi ovi stariji bili bolji za klasu

Forum:     Nach oben

Syndicate diesen thread: rss 0.92 Syndicate diesen thread: rss 2.0 Syndicate diesen thread: RDF